Turski Remi Pravila


Turski Remi Pravila

Kliknite na dugme i pogledajte interaktivni Turski Remi demo primer!

 

Cilj igre: Da budete prvi koji će da izloži sve karte koje su vam u ruci. Igra se završava kada jedan od igrača izloži sve svoje karte u setovima, nizovima, 7 parovima, osim što će zadnja karta da bude izbačena na polje za izbacivanje

Set se sastoji od 3 ili više karti iste vrednosti

 Legal Set in Rummy 500  Ili  Legal Set in Rummy 500

 

 

Niz se sastoji od 3 ili više karti iste boje u nizu

 Legal Run in Rummy 500  Ili  Legal Run in Rummy 500

 

7 parovi – Igrači mogu da osvoje rundu iako nemaju ruku koju će skroz da izlože u setovima i nizovima. Poseban način da to uradite jeste da imate 7 identičnih parova (dve 4 herc, dve 7 pik, dva J tref, itd.), i u tom slučaju igrač može da ih izloži i pobedi rundu.

Broj igrača: Dva do četiri igrača sačinjavaju stol u Turskom remiju, neki veći turniri se u tom slučaju sastoje od određenog, većeg broja stolova.

Karte: Ovaj remi se igra sa 106 karti: 2 standardna špila i 2 džokera (označena sa zvezdicama u remi softveru). Špil sadržava 4 stardardne boje sa po 13 karti svaka.

Igra

Runda počinje tako što igrači izvlače po jednu kartu iz špila da bi se odredio smer igranja za stolom.

Igrač koji izvuče najveću kartu igraće prvi, nakon njega igrač koji je izvukao drugu najveću kartu, tako i ostali nakon njih.

 

U Turskom remiju igrači dobijaju 14 karti na početku kruga. Igrač koji prvi igra dobija 15 karti, umesto 14, ali on preskače prvo povlačenje. Ostale karte formiraju špil za povlačenje. Karta koja se nalazi na vrhu špila se okreće licem prema gore i ne može da bude povučena tokom cele igre. Jedina svrha ove karte je da odredi "wildcard" karte jedne runde, a to ćemo objasniti u nastavku.

 

Tok igre

  1. "Wildcard": Označena sa slovom "J" u donjem desnom uglu. Wildcard karta može da se koristi u setovima kao zamena za karte svih boja i vrednosti (baš kao džoker u igri Kaluki i Remi 500). Wildcard karte određuju se na početku svake runde, i one su sledeće karte po vrednosti od one koja je okrenuta sa vrha špila. Na primer, ako je prva okrenuta karta  [3], Wildcard karte biće  [4] (pogledajte sliku ispod).
  2. Karte sa zvezdicom: Karte za zvezdicom biće korištene u igri kao zamena za originalnu vrednost wildcard karti kada se rade setovi ili nizovi. Prema tome, karte sa zvezdicom iz prošlog primera biće korištene kao [4]  u setovima i parovima. Karte sa zvezdicom imaju broj u donjem desnom uglu, koji označava kartu koju zamenjuje (pogledajte sliku ispod). Broj na karti sa zvezdicom će se menjati u svakoj rundi zavisno od okrenute karte na početku rudne.

Primer:

= Džoker

[4] je sada wildcard karta:

Džoker je sada [4]:

Krug:

  1. Izvlačenje – Na početku svakog kruga, igrač odlučuje da li će kartu da povuče sa osnovnog špila (karte okrenute prema dole) ili sa špila za izbacivanje (karte okrenute prema gore). Mala napomena je da u Turskom remiju svaki igrač ima svoj špil za izbacivanje karti. Kada rundu igraju 3-4 igrača, svaki igrač može da bira hoće kartu izvući iz osnovnog špila ili iz špila za izbacivanje igrača koji igra pre njega.
  2. Izbacivanje – Na kraju svake runde, igrač bira kartu iz svoje ruke i izbacuje je. Izbačena karta u tom trenutku zamenjuje prvu kartu na njegovom špilu za izbacivanje.

Kraj runde:

Runda završava kada jedan igrač izloži sve svoje karte i izbaci zadnju kartu na špil za izbacivanje, ili kad osnovni špil ostane bez karata.

  1. Izlaganje – Pobednik izlaže sve svoje karte u setovima/parovima bilo kog tipa (kao što možete da vidite ispod). Petnaesta i zadnja karta moraju da budu izbačene na špil za izbacivanje da bi runda bila završena. Za razliku od drugih remi varijanti, izlaganje je moguće samo u trenutku kada igrač može da izloži sve svoje karte odjednom.
  2. Izvanredni prekid – Igra može da bude završena pre nego ijedan igrač dođe u priliku da izloži sve svoje karte. Ovo se događa kad osnovni špil ostane bez karata, molimo da proučite određeni sistem bodovanja za ovaj specifičan slučaj.

Bodovanje

U Turskom remiju, igrači započinju igru sa 0 bodova i postepeno skupljaju kaznene bodove kako igra odmiče, i to prema tablici koja se nalazi ispod:

Scenariji pobede, izvanredni kraj i Bonus okrenute karte

Kazneni Bodovi

IzlaganjeKada se runda završi tako što jedan igrač izloži sve svoje karte, njegovi protivnici dobijaju 20 kaznenih bodova.
Izvanredni krajSvi igrači dobijaju 10 kaznenih bodova.
7 ParovaSvi igrači dobijaju 40 kaznenih bodova.

Izlaganje sa Wildcard kartom

Ako je poslednja karta izbačena od strane pobednika wildcard karta, svi protivnici dobijaju 40 kaznenih bodova.

Bonus okrenute karte

Ako jedan od igrača ima istu kartu u svojoj ruci, njegovi protivnici će dobiti ekstra 10 kaznenih bodova, bez obzira ko je pobednik runde.

 

Nagrade u brzim keš igrama Turskog remija:

Na kraju igre nagradni fond se deli igračima u odnosu na njihove kaznene bodove. Pobednik dobija najmanje 75% nagrade. Ostalih 25% se deli drugim igračima, sve dok oni imaju manje od 40 kaznenih bodova (igra sa jednom rundom) ili manje od 80 bodova (igra sa tri runde).

Kliknite ovde za primer

Payment Methods